Over Blokfluitstudio Abcoude

Blokfluitlessen in Abcoude


Privé- en groepslessen

De blokfluitlessen vormen een volledige en fundamentele muzikale opleiding. In privélessen of in kleine groepen leren de leerlingen spelenderwijs met het instrument omgaan, noten lezen, maat- en ritmebeheersing, improviseren, samenspelen én optreden.


Blokfluitlessen voor ieder niveau

Ik houd in mijn lessen rekening met de individuele leerstijlen van mijn leerlingen. Het materiaal wordt op diverse manieren (bijvoorbeeld auditief of visueel) aangeboden. Ook kinderen die moeite hebben met leren kunnen bij mij terecht.


Kleine en grote blokfluiten

Jonge kinderen beginnen op sopraanblokfluit. Vanaf hun negende of tiende komt de altblokfluit erbij. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om ook andere instrumenten uit de blokfluitfamilie te leren spelen, zoals de tenor- en de basblokfluit.


Muziekstijlen en techniek

Met gevorderde leerlingen werk ik aan de interpretatie van blokfluitmuziek uit verschillende tijdperken.
Verder besteden we aandacht aan adembeheersing, toonvorming, klank, articulatie, houding en techniek.


Ensemblelessen

Naast de reguliere lessen spelen we het hele jaar veel samen, bijvoorbeeld ter voorbereiding op een concert. In een grotere groep spelen is heel leerzaam. Zo leer je meerstemmig spelen en naar elkaar luisteren, je moet op de dirigent letten en stukjes improviseren. Bovendien is samenspelen erg gezellig!


Optredens

Jaarlijks treden alle leerlingen op tijdens een voorspeelmiddag waar de hele familie mag komen luisteren. Ook zijn er muzikale activiteiten die ik samen met andere (muziek)docenten in Abcoude organiseer, zoals voorstellingen en concerten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Bel of mail Anne Kewitsch voor een vrijblijvend gesprek. 

Blokfluitstudio Abcoude voor blokfluit leren spelen en muziek maken met plezier